Elérhetőség:
+36-1-469-1060
rendeles@quickprint.hu
0

Esküvői idézetek

Jelenleg 807 esküvői idézet található

Itt kereshetsz az idézetek között, ha ismered egy részletét

Kategóriák:

Böngészés az összes idézet között »

Szerzőlista


Tolsztoj
(Saint de Exupery)
A. Graf
A.A. Milne
Alain
Alexander Smith
Alexandr Puskin
Alexandre Dumas
Alfred Tennyson
Andre Chénier
André Maurois
Anna Tafoya
Annegret Kronenberg
Anthony de Mello
Antoine de Saint-Exupery
Artur C. Clarke
Ashleigh Billiant
Balzac
Baudelaire
Branko Radicsevics
Carl Sagan
Catullus
Cervantes
Charles Dickens
Charlotte Bronté
Chiara Lubich
Chris Gallatin
Daniel Haughian
Dante
Delmira Agustini
Delmira Augustini
Dosztojevszkij
Drayton
Elisabeth Barrett Browning
Emily Dickinson
Erich Fromm
Erich Segal
Erskine
Fagyejev
Fanny Lewald
Felix Falzari
Fontenelle
Frances Brooke
Francesco Petrarca
Francis Jammes
Friedrich Nietzsche
Friedrich Schiller
Gabriel Garcia Marquez
Gabriel García Márquez
George Eliot
George Sand
George Washington
Gi
Giovanni Pascol
Gottfried Wilhelm von Leibnitz
Guillaume Apollinaire
H. L. Mencken
Hahn
Heinrich Heine
Helen Exley
Helen Keller
Helen Thomson
Hemingway
Henry van Dyke
Herakleitosz
Herbert Shipman
Hermann Hesse
Hofmannswaldau
Homérosz
Honoré de Balzac
Horatius
Hugh Pratner
Ingmar Bergman
Isak Dinesen
J.W. Goethe
Jason Blume
Jean Bart
Jilly Cooper
Johann Wolfgang von Goethe
John Donne
John Hervey
John Keats
John Lennon
John Masefield
John Paul
Joseph Addison
Kahlil Gibran
Kathleen Norris
Khalil Gibran
Kierkegaard
Konfuciusz
Kundera
La Rochefoucauld
Landers
Leonardo da Vinci
Leos Janacek
Lev Tolsztoj
Linda Hall
Lindsay Newmann
Ling Yutang
Lisa Marie Nelson
Locardaire
Lope de Vega
Lord Alfred Tennyson
Louis Gingsberg
Louise L. Hay
Luigi Fiorentino
Marianne Freeman
Mark Twain
Marsha Sinetar
Martin Luther
Mary Wordsworth
Matthieu Richard
Mauriac
Michel Quoist
Michelangelo Buonarotti
Miguel Hernández
Mihai Eminescu
Moira O Neill
Murphy
Nat King Cole
Nathaniel Hawthorne
Nomi Gur
Oscar Wilde
Osho
Otto von Bismarck
Paal Flemir
Pam Brown
Paul Geraldy
Paul Verlaine
Paulo Coelho
Peter Gray
Peter Marshall
Petronius Arbiter
Pierre Teilhard de Chardin
Puskin
R. L. Keith
Rabindranáth Tagore
Rachyl Taylor
Robert Browning
Robert Burns
Roger Bourgeon
Sacha Guitry
Salvadore Dali
Samuel Taylor Coleridge
Saul Alinsky
Selgunov
Sextus Aurelius Propertius
Sören Kirkegaard
Stendhal
Sylvester Stallone
Szolovjov
Sztyepan Soripacsov
T.Tolis
Tagore
Theodor Storm
Theophile Gautier
Thomas Hardy
Tibullus
V. Putnam
Victor Hugo
Vita Sackwille-West
William Blake
William Cavendish
William Shakespeare
William Wordsworth
Wordsworth Mary
Yves Bonnefoy

Idézetlista - Gi

Találatok száma: 23

Ó., lírai szerelem, te félig angyal, félig madár, mégis magasztos csoda és vad vágyakozás.

Csak a szerelem képes lényegileg egybefoglalni két embert, mert legmélyebb érzéseiket és gondolataikat egyedül ez vonja oly harmóniába, mely egyesíti õket.

A vágy titka: bár szívünk messzi megy, Õ mégis ittmarad, nem vész elvesztve sem; Szívet cserélni nékünk túl szerény - Eggyé kell válnunk, így lehessek én A Mindened s te az Enyém.

Mint pirosló hold az estben, mint sziklák közt lángoló virág, olyan az arcod, amikor szorosra zárt szemedbe sutttogom: Szeretlek!

A szeretet nem ad egyebet, mint önmagát, és nem vesz el semmit, csupán önmagából. A szeretet nem birtokol, és nem birtokolható. Mert a szeretetnek elég a szeretet. A szeretet nem vágyik egyébre, mint beteljesíteni önmagát.

Amikor a szeretet int felétek, kövessétek õt, Jóllehet minden útja nehéz és meredek. És mikor szárnyai átölelnek, engedjétek át néki magatokat, Jóllehet a belsejében rejlõ kardok sebet ejthetnek rajtatok. És amikor szól hozzátok, higgyetek szavának, Jóllehet hangja összetörheti álmaitokat, miként az északi szél pusztára sepri a kertet.

Együtt születtetek, és örökké együtt lesztek. Igen, még Isten néma emlékezetében is együtt lesztek. Hagyjatok azonban helyet szüntelen együttlétetekben, És hagyjátok, hogy az ég szelei táncoljanak köztetek. Szeressétek egymást, de ne csináljatok bilincset a szeretetbõl, Inkább hagyjátok, hogy hullámzó tenger legyen lelketek partjai között. Töltsétek meg egymás poharát, de ne egy pohárból igyatok. Adjatok egymásnak kenyeretekbõl, de ne ugyanazt a kenyeret egyétek. Énekeljetek és táncoljatok együtt, és örüljetek, de engedjétek egymást egyedül is lenni. Ahogy a lant húrjai is egyedül állnak, bár ugyanaz a zene rezeg rajtuk. Adjátok a szíveteket, de ne bízzátok egymás õrizetére, Mert csak az élet zárhatja kezébe a szíveteket. Álljatok egymás mellett, de ne túl közel egymáshoz, Hiszen a templom oszlopai is külön állnak, És a tölgyfa és a ciprus sem nõ egymás árnyékában

A szeretet nem ad egyebet, mint önmagát, és nem vesz el semmit, csupán önmagából. A szeretet nem birtokol, és nem birtokolható. Mert a szeretetnek elég a szeretet. ... A szeretet nem vágyik egyébre, mint beteljesíteni önmagát.

A szerelem ellenállhatatlan vágyakozás, hogy ellenállhatatlanul vágyakozzanak utánunk.

Örömmel, bánattal teljesen gondolatokba merülve aggódni, kínok közt lebegni, majd égig ujjongani, majd halálra szomorkodni: csak az a lélek boldog, amely szeret.

Elmúlt, mint száz másik pillanat, mégis múlhatatlan, mert szívek õrzik, s nem szavak.

Milyen nagyon nehéz nekem szívemben lángot nevelni, s mégis úgy elrejtenem, hogy ne tudjon róla senki. Nem bújhat meg zsarátnok, mert ragyognak a fényei, s a szerelmi lélek-lángot önnön fénye fölfedi.

A szerelem nagy varázsló, Megrészegít, óvón átkarol, megillatosítja a levegõt, felolvasztja még a jeget is, maga körül mindent megszépít.

A földön senki nincsen, Kinek lekötném szívemet. Ezt így rendelte fenn az Isten... Tied szívem, téged szeret! Ó, tudtam én, el fogsz te jönni, Zálog volt erre életem, Az égieknek kell köszönni, Hogy sírig õrzõm vagy nekem.

Biztosan tudom, arra születtünk, hogy megismerjük és megszeressük egymást...

Az életet véges végig együtt kell leélni, Úgy válik el mit ér a nõ és a férfi. Jót és rosszat megosztani, kacagni és sírni, a szerelem dal, melyet együtt kell megírni.

Azt adom mi legnagyobb, a szívemet, Mely útrakelt és felkutatta tiedet. Rejts el, õrizz, éltegess engem kedvesem, Én veled leszek, Te leszel a mindenem.

Legszebb a rózsa a nyáresõ után, ha Szirmán a vízcsepp napfényt törve reszket, Legszebb a csók, mit édesít a sugára Könnyes szemeknek

A szerelem szent, és aki a szerelemért szenved, azt az istenek felragadják magukhoz az égbe, hogy meggyógyítsák fájdalmát. A világ a szerelem himnusza. A nap szerelmes tüzébõl lódult ki a föld, belõle fakadtak a hegyek, a folyók. A szerelem fakasztja a rügyet, szökkenti virágba a bimbót, a szellõ a vágy szárnyán dagad viharrá, és a szerelme patak lerohan a hegyrõl, hogy édes vizével végigcsókolja a távoli tenger keserû sós hullámát. A szerelem az élet és a halál.

Mondd meg nekem, igaz-e mindez, szerelmesem, mondd, mindez igaz-e? Ha ezek a szemek kilobbantják villámukat, kebledben a sötét fellegek viharosan felelnek reá. Igaz-e, hogy ajkaim édesek, mint az elsõ tudatos szerelem fakadó bimbója? Májusok eltûnt hónapjainak emlékei zsonganak-e tagjaimban? A föld lábam érintésétõl dalokat rezzent-e hárfa-módon? Igaz-e, hogy harmatcseppek hullank az éjszaka szemébõl, ha megjelenek, és a reggel fénye örül, ha beburkolja testemet? Igaz-e, igaz-e, hogy szerelmed korokon és világokon át vándorolt egyedül, hogy engem megkeressen? S hogy mikor végül megtaláltál, õsrégi vágyad teljes nyugalmat talált szelíd szavamban és szememben és ajkamon és lebegõ hajamban? Igaz-e, hogy a Végtelen misztériuma van kis homlokomra íva? Mondd meg nekem, szerelmesem, mindez igaz-e?

A földön senki sincsen, Kinek lekötném szívemet. Ezt így rendelte fenn az Isten... Tied szívem, téged szeret! Ó, tudtam én, el fogsz te jönni, Zálog volt erre életem; Az égieknek kell köszönni, Hogy sírig õrzõm vagy nekem...

Szeressétek egymást, de a szeretetbõl ne legyen kötelék: Legyen az inkább hullámzó tenger lelketek partjai között. Töltsétek meg egymás serlegét, de ne igyatok egyazon serlegbõl. Kínáljátok egymást kenyeretekbõl, de ne ugyanazt a cipót egyétek. Daloljatok, táncoljatok együtt és vigadjatok, de engedjetek egymásnak egyedüllétet. Miként a lant húrjai egyedül vannak, habár ugyanarra a dallamra rezdülnek.

Együtt születtetek és együtt is maradtok mindörökre. Együtt lesztek akkor is, amikor a halál fehér szárnyai szétszórják napjaitokat. Bizony mondom, együtt lesztek, még az Isten csöndes emlékezetében is. Próféta (részlet)

Az oldal tetejére
Megosztás a Google Plus-on Megosztások